Kliksafe - TRUE Communications
a brandlove company MENU

Kliksafe

Online activatie

Klant: Kliksafe
Opdracht: Online activatie
Disciplines:
  • Creatie
  • Design

“Hoe laten we onze websites beter aansluiten op de behoefte van onze bezoekers?”

Brandscan Brandstory Brandlove
Inventarisatie aan de hand van brainstormsessies

Kliksafe helpt particulieren, organisaties, scholen en bedrijven de positieve mogelijkheden van internet te benutten en tegelijk ongewenste informatie te weren. Op basis van allerlei variaties in filtering maakt Kliksafe veilig internet voor iedereen mogelijk en betaalbaar. Echter, de technische en maatschappelijke ontwikkelingen rondom veilig internet gaan razendsnel. Om haar vooraanstaande positie in de markt op het gebied van veilig internet te consolideren en uit te bouwen, schakelde Kliksafe ons in voor een nieuwe website. Hiermee zet Kliksafe de volgende stap naar nog veiliger internet.

Voorafgaand aan het ontwerp zijn brainstormsessies georganiseerd. Bij deze brainstorms zijn alle bij de nieuwe website betrokken personen aangeschoven. Zowel van Kliksafe als TRUE. Op basis van een eerste inventarisatie geanalyseerd wat de oude site bood en uitstraalde en wat daarin beter zou kunnen. Vervolgens is dit doorvertaald naar verbeterpunten. De nieuwe site is een platform voor het aangescherpte merkverhaal van Kliksafe. Ideeën, wensen, eisen en suggesties voor deze nieuwe website konden door deze inhoudelijke kick-off snel omgezet worden in een werkbare en logische sitestructuur en functioneel ontwerp.

Brandscan Brandstory Brandlove
 Fris, helder, eigentijds en toegankelijk

Vervolgens is op basis van het goedgekeurde functioneel ontwerp een visuele doorvertaling gemaakt voor de homepagina, bedoeld om de juiste sfeer neer te zetten. De insteek? Een fris, helder en eigentijds grafisch ontwerp dat rust en toegankelijkheid uitstraalt. Mooi voor het oog, ruim van opzet en overzichtelijker om in te navigeren. Vervolgens hebben we de grafische uitwerkingen gemaakt voor de overige pagina’s. Dé grote vernieuwing is dat de site nu niet langer alleen functioneel haar werk doet, maar Kliksafe positioneert als organisatie die naast het leveren van de techniek voor veilig internet, ook een invulling geeft aan haar maatschappelijke rol als informatievoorziener over de ontwikkelingen rondom veilig internet. Uiteraard vervult de nieuwe site nog steeds de rol van digitale webshop waar diverse producten die Kliksafe biedt kunnen worden besteld.

Brandscan Brandstory Brandlove
Website: 100% responsive en veiligheid voorop

Ook technisch gezien is de site vernieuwd. Zo is deze responsive gemaakt, dus geschikt om te zien op elk apparaat. Eveneens ondersteunt de nieuwe site niet langer oude browsers waarin veiligheid (veilige informatieoverdracht) niet kan worden gegarandeerd. Hiermee bewijst Kliksafe dat zij ook haar eigen digitale informatievoorziening richting haar doelgroepen 100% veilig laat verlopen. Met andere woorden: de principes die gelden voor de producten van Kliksafe, laat zij ook voor zichzelf gelden. Uiteraard kan Kliksafe zelf alle content snel aanpassen op basis van een aan de site gekoppeld Content Management Systeem (technische realisatie: Wielink websolutions).

Bekijk de nieuwe website op: kliksafe.nl

Het resultaat


  • Een verbeterde online positionering
  • Meer focus op inhoud en autoriteit
  • Een toegankelijker podium voor potentiële en bestaande klanten